All the Beauty and the Bloodshed

Instrueret af Laura Poitras, der også stod bag den Oscarvindende dokumentar ‘Citizenfour’ om Edward Snowden!

Mere end 100.000 amerikanere dør hvert år af en overdosis af narkotika eller medicin – ca. 75.000 af tilfældene er relateret til afhængighedsskabende smertestillende medicin, de såkaldte ‘opioids’. Årets Guldløvevinder tegner et intimt og mageløst portræt af den kompromisløse fotokunstner Nan Goldin, der i dag kæmper aktivistisk for at medicinal-dynastiet The Sackler Family skal drages til ansvar for sin rolle i opioid-epidemien. Goldin brød igennem med sine hudløst autentiske fotografier af homoseksuelle og transkønnede subkulturer i Boston og New York i 70’erne og 80’erne og udstilles i dag på verdens førende museer som Guggenheim og Louvre. Museer, som modtager klækkelige donationer fra Sackler-familien…

Den danske presse

★★★★★★
“Dokumentaren ‘All the beauty and the bloodshed’ er året vigtigste film. Basta.”
— Børsen
♥♥♥♥♥♡
“Som værk løfter ‘All the Beauty and the Bloodshed’ sig både i kraft af sin harmdirrende aktivistiske energi og sin tragiske dimension.”
— Politiken
★★★★★☆
“Laura Poitras dokumentarfilm ‘All the Beauty and the Bloodshed’ skildrer to helt forskellige spor i fotografen Nan Goldins turbulente liv. Det hænger forbavsende godt sammen.”
— Berlingske
★★★★★☆
“Dokumentaristen Laura Poitras skaber forbilledlige forbindelser mellem fotografen Nan Goldins liv og hendes aktivisme mod USA’s største giganter, der sælger vanedannende smertestillende medicin.”
— Jyllands-Posten
★★★★★☆
“[Nan Goldin, red.] ved hvilke knapper, der skal trykkes på, og gennem det ene hovedspor i ‘All the Beauty and the Bloodshed’ er vi vidne til Goldins arbejde med at få diverse fornemme kunstmuseer til at fjerne Sackler-familiens navn fra deres bygninger og brochurer.”
— Kristeligt Dagblad
★★★★★☆
“Man mærker Laura Poitras’ store ømhed for hovedpersonen og respekten for Nan Goldins livslange kamp for at aftabuisere emner som misbrug, partnervold og psykiske lidelser.”
— Filmmagasinet Ekko
★★★★★☆
“Opioidkrise, selvmord, happenings og fotokunst. Det hele hænger sammen på et højere plan i denne vidt forgrenede dokumentar, der er både et harmdirrende protestværk og et hudløst ærligt portræt af en kunstner og aktivist.”
— Soundvenue
“…et mesterligt portræt af Nan Goldin, der blev berømt for at fotografere sig selv og sine venner i New Yorks bohememiljø. Den handler om at skabe sin egen familie fri af blodets bånd, men også om hendes transformation til aktivist i kamp mod medicinalgiganten Purdue Pharma.”
— Information

Detaljer

 • Instruktør
 • Originaltitel
  All the Beauty and the Bloodshed
 • Premieredato
  8. maj, 2023
 • Alder
  15 år
 • Spilletid
  117
 • Produktionsår
 • Produktionslande
 • Genrer

Udgives på


Medvirkende


Tekniske detaljer

 • Audio
  Engelsk Dolby Digital 2.0 og 5.1
 • Format
  Anamorfisk Widescreen

Undertekster

 • Katalog nr.
  AWE1036
 • EAN
  5709498020365
  DVD

Ekstramateriale

Trailer, Slideshow, Trailershow