Charlatan

”Charlatan” er baseret på den sande historie om Jan Mikolášek, den tjekkiske homøpat, som tidligt i 1900-tallet diagnosticerede og helbredte millioner af mennesker ved hjælp af en unik intuition og viden om urternes og planternes helende kraft. I takt med den voksende succes og øgede opmærksomhed begyndte både det nazistiske og kommunistiske regime at fatte interesse for den ukonventionelle læge.

Filmen, der er udvalgt som Tjekkiets Oscar-bidrag i 2021, er instrueret af den hyldede og Oscarnominerede (”Europa Europa”) polske instruktør Agnieszka Holland, hvis seneste film, ”Den sorte jord” høstede store roser og stor succes under lanceringen her til lands.

”Charlatan” havde verdenspremiere under Berlins filmfestival 2020 og var nomineret til den prestigefyldte pris for bedste instruktion til European Film Awards.

Vises i
Grand Teatret, Valby Kino, Nicolai Biograf og Cafe, Øst for Paradis, Ishøj Bio, Tobakken Bio, Biffen Nordkraft, Cafe Biografen Odense, Allerød Bio, Værløse Bio, Trommen i Hørsholm, Cafe Slotsbio i Hillerød, Korsør Biograf Teater, Bio Møn, Cinema 4 i Skive, Dragør Bio, Havnar Bio Færøerne, Bio Bernhard Præstø, Kulturbiografen Frysehuset, Ry Biograf, Gilleleje Bio, Victoria Teatret, Reprise Teatret, Klovborg Kino, Viften i Rødovre m.fl.

Den danske presse

★★★★★☆
“Se selv filmen for den visuelle og æstetiske kvaliteter, det fint forløste skuespil af Ivan Trojan og Juraj Loj som henholdsvis Mikolasek og Palko, og endelig for filmens systemkritiske potentiale”
— Kristeligt Dagblad
★★★★★☆
“Charlatan er en smuk, visuel oplevelse, hvis lydspor understøtter samme kvalitet som billedsiden”
— Ordet
★★★★★☆
“Agnieszka Holland understreger endnu engang, hvorfor hun anses som én af Polens absolut største instruktører gennem tiden”
— Moovy
★★★★★☆
“CHARLATAN var med i Oscar-ræset og burde have opnået en Oscar-nominering som bedste internationale film”
— CphCulture

Detaljer

Udgives på


Medvirkende


Tekniske detaljer

  • Audio
    Tjekkisk Dolby Digital 5.1
  • Format
    Widescreen 16×9

Undertekster

  • Katalog nr.
    AWE0952BIO