Oklingerne

Slim og slam og sure tæer – Oklingerne er her!

Vi taler dansk!

Den lille landsby Hørmestrup har et stinkende problem: Den lokale losseplads. Den skæmmer området og byens borgere, der på grund af stanken må se langt efter turister, er bekymrede for områdets eksistens. Noget skal der ske!

Derfor har den 11-årige Max, der er søn af byens borgmester og dennes ambitiøse kone, en talentfuld lobbyist, indledt et tophemmeligt samarbejde med den skøre professor Skumversen og dennes niece Lotte om at udvikle en maskine, som kan løse det stinkende problem – men fortæl det ikke til Maxs mor, der forbyder ham enhver kontakt med den skøre professor.

Men hov, hvad er nu det? En dag møder Max nogle små grønne væsener på lossepladsen: Oklingerne. Hele familien af Oklinger har bosat sig midt i den største bunke skrald sammen med deres drage Flammerumpe, og det går snart op for Max og Lotte, hvad Oklingerne kan betyde for Hørmestrup. For Oklingerne spiser affald! Og da Oklingerne endeligt har fundet et rigtigt hjem i Hørmestrup, ser alt ud til at gå op i en højere enhed.

Men uheldigvis har borgmesterens kone og den skruppelløse bygherre Hammer andre planer med lossepladsen: De vil anlægge et wellness-center for at lokke turister tilbage til byen! Er Oklingernes drøm forbi, før den er begyndt? Nej, for Hammer har ikke taget højde for Max, Lotte og deres nye grønne venner…

”Oklingerne – Velkommen til Hørmestrup” er baseret på den populære børnebogsserie af Erhard Dietl. Serien er oversat til mere end 13 sprog og Oklingerne har gået sejrsgang over hele verden. I Danmark der indtil videre udkommet lydbogen ”En dragefest for Flammerumpe” på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Danske stemmer:
Borgmesterfruen – Anette Støvelbæk
Far Okling – Gordon Kennedy
Hr. Hammer – Jens Jacob Tychsen
Mor Okling – Lærke Winther
Bedstemor Okling – Pia Rosenbaum
Bedstefar Okling– Finn Nielsen
Professoren Skumversen – Mark Le Fêvre
Fru Møller – Therese Glahn
Fru De Oderant – Mette Marckmann
Francesco & Hr Ege – Esben Dalgaard
Hr Knurhane – Peter Aude
Lotte – Selma Madicken Vöge-Widding
Max – William Klink Rasmussen
Møgert – Bilal Mahdaoui
Mølli – Svea Schjeldal

Detaljer

Udgives på


Medvirkende


Tekniske detaljer

 • Audio
  Dansk Dolby Digital 5.1
 • Format
  Widescreen 16×9

Undertekster

 • Katalog nr.
  AWE0955
 • EAN
  5709498019550
  DVD

Ekstramateriale

Trailer, trailershow, slideshow