Rebel

Intens action-thriller instrueret af Adil El Arbi og Bilall Fallah

Da Kamal beslutter sig for at ændre sit liv til det bedre, forlader han Belgien for at hjælpe krigsofre i Syrien, men efter ankomsten til krigszonen tvinges han til til at tilslutte sig en milits og efterlades strandet i Raqqa. Tilbage i Belgien bliver hans lillebror Nassim hurtigt et let bytte for radikaliserede ekstremister, der lover at genforene ham med broderen. Deres mor, Leila, må nu kæmpe for beskytte det eneste, hun har tilbage: Sin yngste søn.

De belgisk-marokkanske filmskabere Adil og Bilall opnåede første gang opmærksomhed i 2015 med filmen Black, der havde premiere på filmfestivalen i Toronto. Derudover har de instrueret Gangsta og Bad Boys for Life med Will Smith og Martin Lawrence i hovedrollerne, hvor sidstnævnte indtjente over 426 millioner dollars. På TV-siden er de involveret i den roste serie Snowfall, samt Netflix-serien Soil. For nylig har de instrueret piloten og yderligere afsnit af den længe ventede serie Ms. Marvel med Iman Vellani i hovedrollen, ligesom de i øjeblikket arbejder på DC’s Batgirl med Leslie Grace.

  • Cannes Film Festival 2022 – Official Selection
Vises i
Grand Teatret, Valby Kino, Øst for Paradi,s Albertslund Biograferne, Nicolai Biograf og Cafe, Værløse Bio, Empire Bio, Park Teatret Frederikssund, Biffen Nordkraft, Kulturbiografen Frysehuset, Cafe Biografen i Odense, Gilleleje Bio, Gloria Biograf, Kosmorama i Skælskør, Katuaq Bio i Nuuk m.fl.

Den danske presse

★★★★★☆
“Rebel gør ondt både i maven og hjertet, men er også en ekstremt stærk film om radikalisering, Islamisk Stat og krigen i Syrien, som du bør se.”
— Berlingske
★★★★★☆
“Ny film fortæller syrienskrigeres historie. Og den gør det fremragende.”
— Kristeligt dagblad
★★★★★☆
“Intenst drama skildrer hjerteskærende, hvordan borgerkrigen i Syrien og IS smadrer en belgisk familie, og giver samtidig oprejsning til instruktørduo.”
— Filmmagasinet Ekko
★★★★★☆
“Rebel er en ekstremt effektfuld skildring af radikalisering og en påmindelse om, at vi ikke kan påstå at leve i fredstid, når verden er så globaliseret, at unge fra Belgien kan blive indoktrineret til at smide deres liv væk i en krig på den anden side af jorden.”
— Kulturbunkeren
★★★★☆☆
“En brutal og nådesløs skildring af de psykologiske, sociale og mellemmenneskelige mekanismer, der baner vej for religiøs og voldelige ekstremisme”
— Jyllands-Posten
★★★★☆☆
“Rebel er en modig film.”
— Soundvenue
★★★★☆☆
“Rebel er fandenivoldsk underholdning om dystert emne.”
— Kinosaur
★★★★☆☆
“En nærgående og frem for alt vigtig film om en krig, der bare ikke forsvinder – uanset hvor meget vi forsøger at fortrænge den.”
— Cphculture
“Rebel er en intens og barsk oplevelse.”
— Information

Detaljer

Udgives på


Medvirkende


Downloads


Tekniske detaljer

  • Audio
    Fransk/Arabisk Dolby Digital 5.1
  • Format
    Widescreen 16×9

Undertekster

  • Katalog nr.
    AWE1013BIO

Billeder fra filmen