Sisu

Rambo møder Mad Max i finsk action-splatter!

Action-krigsfilmen ‘Sisu’ følger den forhenværende soldat Aatami Korpi, der finder en guldskat midt i Laplands vilde natur. Nu går turen mod byen for at sikre byttet, men på sin vej støder han imidlertid ind i en række onde nazister. Uheldigvis. Dog ikke for ham, men derimod for nazisterne, der bliver henrettet på de mest opfindsomme måder. Det betyder alt fra en kæmpe dolk, som penetrerer kraniet på en af skurkene, videre til blodige landminer, der sprænger nazister i stykker, så lemmerne flyver til højre og venstre.

I ‘Sisu’ er der er tale om en ultra-voldelig film, som bedst kan beskrives ved, at man forestiller sig en Taratino på speed, der fusionerer Rambo med Mad Max i en trykkoger af galskab.

Manden bag de nazist-dræbende herligheder er Jalmari Helander, som bl.a. også har stået bag den underholdende julegyser ‘Rare Exports Inc.’ og actionfilmen ‘Big Game’ med bl.a. Samuel L. Jackson.

Vises i
NFB – Palads, NFB – Aarhus C, NFB – Aalborg Kennedy, NFB – Odense, NFB – Fields, Valby Kino, Atlas Biograferne, Kulturbiografen Frysehuset, Format Biograf i Ballerup, Palads 1-2-3 i Frederikshavn, Apollon i Struer, MovieHouse i Hellerup, MovieHouse i Helsingør, Gloria, Biografen 1+2 i Tønder, Megascope i Horsens, Hadsten Bio, Lido Biograferne, Katuaq Bio i Nuuk, Havnar Bio på Færøerne, Big Bio i Holstebro, Big Bio i Herlev, Big Bio i Nordhavn, Nicolai Biograf og Cafe i Kolding, MovieHouse i Slagelse, Bio Silkeborg, Kinorama i Sønderborg, Empire Bio, MovieHouse i Hjørring, Klovborg Kino, Kinorevuen i Skørping, Cinema 4 i Skive, Kino Ro’s Torv, Panorama i Fredericia, Panorama i Middelfart, Pandrup Kino, CinemaxX – Kbh, CinemaxX – Aarhus, Kosmorama6100 i Haderslev, KinoVino i Nyborg, Allerød Bio, Kosmorama i Skælskør m.fl.

Den danske presse

★★★★★☆
“SISU er en ny ultrablodig krigsfilm med masser af action og ekstremt brutale scener. En klassisk hævnhistorie med et twist.”
— Heaven of Horror
★★★★★☆
“Fedt finsk nazivoldsorgie.”
— Ekstra Bladets René Fredensborg
★★★★★☆
“Der er fuld smæk på den blodige hævnfantasi, når den finske action-sjasker ’Sisu’ folder sig veloplagt ud, mens afrevne lemmer flyver om ørene på publikum og de onde nazister bliver sprængt i stumper og stykker, slået til plukfisk samt hakket og hugget til døde.”
— Filmskribenten.dk
★★★★★☆
“Et blodigt festfyrværkeri lavet af actionfilmfans til actionfilmfans.”
— Ordet
★★★★☆☆
“Hvis Tarantino lavede en remake af »Rambo« – på finsk – ville den nok se sådan her ud.”
— Berlingske
★★★★☆☆
“Blodet flyder, billederne stråler – ”Sisu” er et ret helstøbt actionepos.”
— Jyllands-Posten
★★★★☆☆
“Resultatet er en af de mest underholdende og voldelige b-film, man længe set i biografen.”
— Filmmagasinet Ekko
★★★★☆☆
“Jeg sad og måtte sige et udtalt ”av!”, da det forekom frygtelig beskidt, smertefuldt, blodigt og så inficeret ud.”
— Filmsiden.dk
★★★★☆☆
“[…] får John Wick til at ligne en søndagsskole lærerinde. “Sisu” er voldelig, bombastisk og hamrende underholdende.”
— Moovy
“Den har den styrke, som en god og mindeværdig film skal have: visuelt ligner den ikke nogen anden film, men er sin egen.”
— Himmelskibet

Den udenlandske presse

★★★★★☆
“It’s a wild ride that begs to be seen with an energized crowd.”
— Bloody Disgusting
“Who doesn’t want to watch Nazis go boom?”
— RogerEbert.com
“Relentlessly brutal and unexpectedly hilarious, Sisu is a hoot, a holler, and the most fun you can have watching Nazis get absolutely destroyed by a gold-hunting ex-military grandpa.”
— Film School Rejects

Detaljer

Udgives på


Medvirkende


Downloads


Tekniske detaljer

  • Audio
    Finsk/Engelsk Dolby Digital 5.1
  • Format
    Widescreen 16×9

Undertekster

  • Katalog nr.
    AWE1035BIO

Billeder fra filmen