Smukke sind

Mange forandringer i livet begynder med et tilfældigt møde.

40-årige Igor Parat arbejder som cykelbud og leverer økologiske grøntsager i området, hvor han bor. Da han er født med spastisk lammelse og har problemer med at tale, har han, på trods af en lynende intelligens, svært ved det sociale liv. I sin fritid lever Igor derfor et isoleret og tænksomt liv i selskab med filosoffer som Nietzsche, Sokrates og Spinoza.

En dag kommer Igor dog ud for et trafikuheld, hvor hans cykel rammes af en bil. Chaufføren er hans diametrale modsætning: Den 58-årige bedemand, Louis Caretti, er udadvendt og social, men er samtidig blevet en sur og bitter midaldrende mand efter at have drevet familiens begravelsesforretning i mange år. På trods af de mange forskelle er mødet begyndelsen på et usædvanligt venskab. I Louis’ rustvogn begiver de sig ud på et transformerende roadtrip, hvor de begge stiller spørgsmål til, hvordan de lever deres liv og som følge heraf tager afgørende skridt mod at opleve ægte frihed, lykke og selvrespekt.

I den ene ​​hovedrolle og i instruktørstolen ses Alexandre Jollien. Han er en tænker og lærer med mange bøger om livsvisdom, samt tv- og filmoptrædener bag sig. ”Smukke sind” er hans debut som manuskriptforfatter og instruktør. Jollien blev født med spastisk lammelse og hans liv ændrede sig i mødet med den filosofi, der gav ham styrke til at gå i en ny kreativ retning. Filmens anden instruktør og hovedrolleindehaver er Bernard Campan, der er en sand veteran. Campans karriere tog fart som en del af komedietrioen Les Inconnus (De ukendte – et navn, de meget snart modbeviste) i slutningen af ​​80’erne. Campan har arbejdet som skuespiller og instruktør siden sin debut i 1995.

 • Vinder – Bedste Film – Cleveland International Film Festival

Den danske presse

★★★★★☆
“Smukke Sind er en vidunderlig film”
— Vesterbro Lokalradio
★★★★☆☆
“Smukke sind er en finurlig og kærlig film”
— Filmmagasinet Nosferatu
★★★★☆☆
“Men det er en varm og livligt levende film. Så trænger du til en munter stund i denne regnfulde, mismods-november er ”Smukke sind” bestemt et godt bud”
— Kulturen.nu
★★★★☆☆
“Man bliver bare så glad i låget over at se den”
— cphculture.dk
“charme og varme”
— Politiken

Den udenlandske presse

★★★★★☆
“En hyldest til friheden og at leve sammen”
— Télé 2
★★★★☆☆
“Sjov, gribende og dramatisk”
— Le Figaro
★★★★☆☆
“Humor og filosofi i skøn forening”
— La Croix

Detaljer

Udgives på


Medvirkende


Tekniske detaljer

 • Audio
  Fransk Dolby Digital 2.0 & 5.1
 • Format
  Anamorfisk Widescreen 16×9

Undertekster

 • Katalog nr.
  AWE0991
 • EAN
  5709498019918
  DVD

Ekstramateriale

Trailer, Slideshow, Trailershow