The Man Who Sold His Skin

Oscar-nomineret som Bedste Udenlandske Film.

Sam Ali, en ung, følsom og impulsiv syrer, flygter til Libanon for at undslippe borgerkrigen i hjemlandet. For at kunne rejse til Europa og leve med sit livs kærlighed, accepterer han at lade sin ryg tatovere af en af verdens mest banebrydende samtidskunstner. Men Sam må snart indse, at det at omdanne sin egen krop til et prestigefyldt kunstværk kan betyde alt andet end friheden…

”The Man Who Sold His Skin” er en samtidsrelevant film, der tager udgangspunkt i en international krise, som er blevet nærværende for os alle. Filmens prisbelønnede kvindelige instruktør, Kaouther Ben Hania formår at indfange mennesket og gengive, hvad desperation (og kærlighed) kan drive den enkelte til. Filmen, der af instruktøren beskrives som ”en allegori over den enkeltes personlige frihed i et ikke-egalitært system”, tager fat i både overordnede problemstillinger i flygtningedebatten og mere dybsindige spørgsmål som tabet af værdighed for opnåelsen af bevægelsesfriheden – i en rammehistorie løseligt baseret på Wim Delvoyes kunstværk ”Tim” fra 2006.

  • Prisvinder på bl.a. Stockholm Film Festival og Venedig Film Festival.
Vises i
Grand Teatret, Øst for Paradis, Park Teatret Frederikssund, Valby Kino, Cafe Biografen i Odense, Vester Vov Vov, Ishøj Bio, Ishøj Bio, Gloria Biograf, Nicolai Cafe & Biograf, Hundested Kino, Reprise Teatret m.fl.

Den danske presse

★★★★★☆
“En flot og begavet allegori over den gamle myte om manden, der solgte sin sjæl til Djævelen”
— Kristeligt Dagblad
★★★★★☆
“Fortællingen om den følsomme syriske flygtning Sam Ali, som underlægger sin sårbare hud en kunstner med grænsesøgende storhedsvanvid, har tankevækkende samfundskritik på hjerte”
— Soundvenue
★★★★★☆
“Den tunesiske filminstruktør Kaouther Ben Hanias meget bevægende og tankevækkende film The man who sold his skin rammer helt ned i maven”
— CinemaOnline
★★★★★☆
“En af årets mest væsentlige film”
— cphculture.dk

Detaljer

Udgives på


Medvirkende


Tekniske detaljer

  • Audio
    Arabisk m.m. Dolby Digital 2.0 & 5.1
  • Format
    Widescreen 16×9

Undertekster

  • Katalog nr.
    AWE0947BIO