Askepot og de tre tryllenødder

Digitalt nyrestaureret version!

ASKEPOT OG DE TRE TRYLLENØDDER omtales som alletiders bedste julefilm. Der er tale om en klassisk askepot-fortælling om en ung pige, der har mistet sin far, og som nu må bo hos sin dybt uretfærdige stedmoder, der har en lige så forfærdelig datter. Askepot er smuk og handlekraftig, og da hun en dag møder en charmerende ung mand i skoven, forelsker hun sig i ham. Det viser sig dog, at der er tale om landets prins. Men kan en simpel pige overhovedet gøre sig forhåbninger om at finde lykken sammen med en prins?
”Askepot og de tre tryllenødder” eller ”Tre nødder for Askepot” fra 1973 er instrueret af den tjekkiske instruktør Václav Vorlicek, og hovedrollerne spilles af Libuse Safrankova og Pavel Travnicek.

Filmen er delvist optaget i Tjekkiet og ved Dresden som en samproduktion mellem tjekkiske og østtyske filmproducenter. Planen var, at det skulle være en sommerlig, romantisk historie, men tiden var knap, så man var nødt til at filme det hele om vinteren, hvorfor det endte med at blive en julefilm.
I 2015 restaureredes filmen i en helt ny digital version, og det er denne udgave som nu for første gang præsenteres på dansk DVD med danske undertekster.

Den udenlandske presse

★★★★☆☆
“Safránková er en fornøjelse i samtlige scener”
— Flick Feast

Detaljer

Udgives på


Medvirkende


Tekniske detaljer

 • Audio
  Tjekkisk Dolby Digital 2.0
 • Format
  Fullscreen 1.37:1 OAR

Undertekster

 • Katalog nr.
  AWE1024
 • EAN
  5709498020242
  DVD

Billeder fra filmen