Blackberry

Den vanvittige historie om verdens første smartphone!

Dette er den humoristisk vinklede men ellers aldeles sandfærdige fortælling om de to mænd, der ændrede begrebet at eje en mobiltelefon, som nu ikke længere blot var et assisterende hjælpemiddel for millioner af mennesker; en dingenot man benyttede til at foretage korte opkald, når man var på farten og som med tiden kunne sende en lille besked i et smalt læsefelt. Nu kunne man også sende og modtage e-mails og det var blot begyndelsen. BlackBerry blev for millioner den helt personlige livslinje til den store omverden, man kaldte internettet og som man havde med i lommen overalt. Den blev et identitetsbegreb. Alverdens konkurrenter misundte firmaet og ikke mindst opkomlingene bag, da de måbende indså betydningen af den banebrydende opfindelse. Men, som hovedpersonerne bittert erfarer, må enhver der bestiger et bjerg også finde en vej ned.

Stilen er den, vi kender fra David Finchers ”The Social Network” om Mark Zuckerberg og Facebook, Adam McKays ”The Big Short” om de korrupte finansmarkeder og Danny Boyles film fra 2015 om ”Steve Jobs”. ”BlackBerry” var nomineret til Guldbjørnen for bedste film på dette års filmfestival i Berlin. For instruktionen står Matt Johnson, der også selv spiller den ene hovedrolle som Douglas Fregin.

 • Nomineret til Guldbjørnen i Berlin 2023.
Vises i
NFB – Palads, NFB – Århus C, NFB – Aalborg Kennedy, NFB – Lyngby, NFB – Odense, Vester Vov Vov, Empire Bio, Kinorama Sønderborg, Valby Kino, Cinema 4 Skive, Værløse Bio, Victoria Teatret Sorø, Albertslund Biograferne, Kulturbiografen Frysehuset, Gloria Biograf, Gilleleje Bio, Lido Biograferne, Havnar Bio Færøerne, Bio Silkeborg, Format Biograf Ballerup, Kosmorama6100 Haderslev, Nicolai Biograf og Cafe, Atlas Biograferne, Ishøj Bio, Megascope i Horsens, Scala i Svendborg, CinemaxX – Kbh, CinemaxX – Odense, CinemaxX – Aarhus, Ringkøbing Biograf, Helios-Teatret, MovieHouse Helsingør, MovieHouse Hellerup, Skagen Bio, Biffen Nordkraft, Katuaq Bio i Nuuk, Kino Ro’s Torv, Solrød Biograf, Toftelund Bio, Big Bio i Nordhavn, Allerød Bio, Kino 1 & 2 i Grenaa m.fl.

Den danske presse

★★★★★☆
“En sjov komedie og samtidig autentisk tragedie om to supernørder, der opfinder verdens første smartphone, men snart opdager, at andre er smartere end dem.”
— Filmmagasinet Ekko
♥♥♥♥♥♡
“Canadiske “BlackBerry” fortæller om en verden af i går, hvor to nørder og en hård hund ændrer verdens måde at kommunikere på. Det er teknisk, dramatisk og dybt underholdende.”
— Alt for Damerne
★★★★★☆
“Et stykke samtidshistorie om en teknologisk udvikling, der gennemsyrer stort og småt i vores liv i dag.”
— Soundvenue
♥♥♥♥♡♡
“Historien om BlackBerrys storhed og fald er satirisk underholdning.”
— Politiken
★★★★☆☆
“Fortæller en fascinerende historie”
— Jyllands-Posten
★★★★☆☆
“Matt Johnson skildrer konflikterne med en erfaren sans for timing. Det er ikke bare den velskrevne dialog, men kamerabevægelser og klipning, der sælger humoren.”
— Ordet
★★★★☆☆
“Biopic om den tidligere verdenskendte mobiltelefon imponerer med en spændende historie, sjove replikker og fremragende skuespilpræstationer.”
— Vi elsker serier
★★★★☆☆
— Cinemaonline
“Historien om den gamle telefons storhed og fald er uhyre underholdende.”
— Euroman

Detaljer

 • Instruktør
 • Originaltitel
  Blackberry
 • Premieredato
  26. oktober, 2023
 • Alder
  7 år
 • Spilletid
  120 minutter
 • Produktionsår
 • Produktionslande
 • Genrer

Udgives på


Medvirkende


Downloads


Tekniske detaljer

 • Audio
  Engelsk Dolby Digital 5.1
 • Format
  Widescreen 16×9

Undertekster

 • Katalog nr.
  AWE1028BIO

Billeder fra filmen