Den sorte Jord

OSCARBELØNNEDE AGNIESZKA HOLLANDS ÅNDELØST SPÆNDENDE DRAMATHRILLER OM DEN BERØMTE JOURNALIST GARETH JONES

I 1933 er den unge walisiske reporter Gareth Jones på alles læber, da han som en af de få får et interview med Adolf Hitler. Til sin næste artikel ønsker han at drage til Sovjetunionen for at undersøge, hvordan kommuniststaten er i stand til at gennemføre en så hurtig modernisering af landet og ditto oprustning af hæren. Målet er at lande et interview med Stalin, men rejsen bringer ham ulovligt til Ukraine, hvor han på mareridtsagtig vis, får svar på Sovjets fremgang. Som førstehåndsvidne oplever han, hvordan russiske soldater med vold lænser landet for dets værdier og efterlader sig millioner af sultende ukrainere. Samtidig er russerne på sporet af den chokerede journalist, og de vil gøre alt, hvad der står i deres magt for, at den forfærdelige sandhed ikke bliver spredt…

DEN SORTE JORD giver et skræmmende billede af et glemt folkemord og er en uhørt stærk og spændingsmættet dramathriller, der ikke efterlader nogen uberørt. Det, som Gareth afslørede, var så grusomt, at det inspirerede hans ven, forfatteren George Orwell, til at skrive ”Kammerat Napoleon” (”Animal Farm” – 1945).

DEN SORTE JORD er instrueret af veteranen Agnieszka Holland, der tidligere har lavet ”In Darkness” (Oscarnomineret som Bedste udenlandske film) og den Golden Globe-vindende ”Europa, Europa”.
Rollen som Gareth Jones indtages af den britiske stjerneskuespiller James Norton, som bl.a. er kendt for sit arbejde på tv-succesen ”Grantchester” og som har været nævnt som erstatning for Daniel Craig som den næste James Bond. På rollelisten finder vi desuden Golden Globe-nominerede Peter Sarsgaard og BAFTA-vinderen Vanessa Kirby.

  • Nomineret til Guldbjørnen under filmfestivalen i Berlin
Vises i
Grand Teatret, Valby Kino, Den lille Biograf i Esbjerg, Bio Mors, Klovborg Kino, Nicolai Biograf og Cafe, Gloria Biograf, Park Teatret i Frederikssund, Vester Vov Vov. Ishøj Bio, Cafe Biografen i Odense, Øst for Paradis, Kulturbiografen Frysehuset, Albertslund Biograferne, Biffen Nordkraft, Helios Teatret, Malling Bio, Magascope i Horsens, Lido Biograferne i Vejle, Bio Møn, Apollon i Struer, Ikast Bio, Trommen i Hørsholm, Dragør Bio, Kosmorama6100 i Haderslev, Scala 1-2-3-4 i Svendborg, Kino Hjallerup, Victoria Teatret, Kino Ro’s Torv, Tisvilde Bio, Kulturhuset Viften, Havnar Bio på Færørne, Solrød Biograf, Hundested Kino, Glumsø Biograf, Biffen i Odder, Bio Silkeborg, Assens Bio, Cafe Slotsbio i Hillerød, Korsør Biografteater, Vig Bio, Glamsbjerg Biograf, Nørre Aaby Bio, Biohuset Lemvig, Kinorevuen i Skørping, Biografen i Kulturhuset Skanderborg, Atlas Biograferne, Palads i Frederikshavn, Gilleleje Bio, Mødestedet Snurretoppen, Ringe Bio, Slangerup Bio, Borup Kino, Kosmorama i Skælskør, Bio Langeland, Biografen Samsø, Haarby Bio, Byens Bio i Jelling, MovieHouse i Hellerup, Reprise Teatret, Rødding Bio, Fanø Biograf, Korsør Biografteater, Toftelund Bio, Allerød Bio, Bio Bernard, Hadsten Bio, Kino Grenaa, Ry Biograf, Scala Gudhjem, Bio Andel Ærø, Skagen Bio, Hvalsø Bio m.fl.

Den danske presse

★★★★★★
“Filmen er fabelagtig. Den fastholder spændingen gennem de to timer og spillet er forrygende. En film der skal ses”
— Berlingske
♥♥♥♥♥♡
— Politiken
★★★★★☆
“I centrum står imidlertid James Norton, som er aldeles forrygende udtryksfuld som den ihærdige, respektløse og sine steder lettere naive Gareth Jones.”
— CinemaOnline
★★★★★☆
“James Norton er fantastisk som Gareth Jones. Det er en flot, dramatisk film og ikke mindst underholdende film af polske Agnieszka Holland om nogle forfærdelige år i Sovjetunionen og om en enkelt mand, der turde råbe op uanset prisen”
— Kulturtid.dk
“En skræmmende, historisk interessant og helt fantastisk film!”
— City Lights Filmblog
“Den brillante film ’Den sorte jord’ fortæller den sande, vilde historie om idealisten, der afslørede Stalins massive udsultning af sin egen befolkning, der resulterede i millioner af døde. Det sker i et rytmisk og blændende filmsprog, der markerer et nyt højdepunkt for instruktøren 71-årige Agnieszka Holland”
— Information

Detaljer

Udgives på


Medvirkende


Tekniske detaljer

  • Audio
    Engelsk/Russisk Dolby Digital 5.1
  • Format
    Widescreen 16×9

Undertekster

  • Katalog nr.
    AWE0870BIO