Operation Napoleon

Baseret på den verdensberømte BEST-SELLER af Arnaldur Indriðason

Islands svar på Jussi Adler-Olsen hedder Arnaldur Indriðason, hvis nerveflossende kriminalromaner med enorm international succes er udgivet i flere millioner eksemplarer. ”Operation Napoleon” blev udgivet på dansk i 1999 og er nu omsat til film i en islandsk-tysk co-produktion. Her starter historien tilbage i tiden, da et Nazi-fly i krigens sidste dage under stort hemmelighedskræmmeri letter fra Berlin med en hemmelig last. På sin rute styrter det ned på Islands største gletsjer, Vatnajökull, hvor det først dukker op mange år senere.

I Reykjavik modtager den unge advokat Kristín et forvirret opkald fra sin bror, der sammen med to venner har været en tur henover gletsjeren på snescooter. Der følger også en mystisk video med, som viser ham tage selfies omkring et flyvrag, der halvt om halvt er gravet fri af sneen. Haleroret bærer et hagekors, indvendigt gemmer sig flere frosne lig. Opkaldet er blevet afbrudt, men Kristín når at høre nok til, at det hun først slår hen som en dårlig joke, pludselig kan vise sig begyndelsen til noget langt mere uhyrligt. Noget utydelig skrift indikerer en Operation Leon… Napoleon… en konspiration med forgreninger fra Island til Amerika med rødder i Nazi-Tyskland. En hemmelighed ombord, der kunne forandre historiens gang. Også andre har fået færd af det nedstyrtede fly, som under den smeltende is alligevel var på nippet til at blive opdaget. Nogen har ledt efter det endda meget længe og hurtigt følger et spor af død den unge advokat, der må flygte over hals og hoved snart selv eftersøgt for drab. Efterhånden som brikkerne falder på plads, bliver det et spørgsmål om liv eller død.

I en af hovedrollerne ses den prisbelønnede skotske skuespiller Iain Glenn, der bl.a. kendes fra ”Downtown Abbey” og som Jorah Mormont i ”Game of Thrones”.

Den danske presse

★★★★☆☆
“Iskold spænding på vulkaner”
— Alt for Damerne
★★★★☆☆
“En fin blanding af nazi-hemmeligheder, international konspiration og katten-efter-musen-action”
— Berlingske

Detaljer

Udgives på


Medvirkende


Tekniske detaljer

 • Audio
  Engelsk/Islandsk Dolby Digital 2.0 & 5.1
 • Format
  Anamorfisk Widescreen

Undertekster

 • Katalog nr.
  AWE1048
 • EAN
  5709498020488
  DVD

Ekstramateriale

Trailer, Slideshow, Trailershow

Billeder fra filmen