Skolen med magiske dyr

Lad eventyret begynde!

Ida Kronborg er flyttet til en anden by, og er nu den „nye pige“ på Østre Skole. Hun har det svært i klassen, hvor den ledende pigegruppe holder hende udenfor, og så er der kun én siddeplads tilbage til hende på første skoledag – ved siden af outsideren Benja. En dag introducerer hendes lærer børnene for Mortimer Morrison, der rejser rundt i verden og leder efter „magiske dyr“. Hvert af disse dyr er forudbestemt til at blive et barns soulmate. Af alle eleverne er nytilkomne Ida og outsideren Benja de første i klassen, der får magiske ledsagere!
Fra nu af har Benja den ældgamle og kloge skildpadde Henrietta ved sin side og Ida den snedige ræv Rabbat, og da genstande begynder at forsvinde fra skolen, må børnene og de magiske dyr holde sammen for at løse mysteriet om „skoletyven“.

Det hjertevarme eventyr for hele familien er instruereret af Gregor Schnitzler, som smukt adapterer essensen af bøgerne til film. Animationsinstruktøren Tomer Eshed (Lumatic Animation & VFX) har skabt de sympatiske, sjove og meget specielle karakterer: Rabbat, Henrietta og Pinkie, dyrestjernerne, der spiller de afgørende roller i denne flotte spillefilm.
Filmen er dubbet til dansk af professionelle og kendte skuespillere, der sikrer, at ånden fra bøgerne er blevet overført til filmen.

SKOLEN MED MAGISKE DYR er baseret på Margit Auers populære børnebogsserie, der i Danmark er udgivet af Forlaget Bolden. Der er foreløbigt udgivet 12 bøger i serien og flere spinoffs.

Bøgerne om SKOLEN MED MAGISKE DYR har ikke alene været en bragende succes i de tysktalende lande med næsten 5 millioner solgte eksemplarer. Serien er oversat til mere end tyve sprog, og i Danmark er de foreløbig 12 bøger i serien udgivet af Forlaget Bolden. Ud over de egentlige bøger har Forlaget Bolden ligeledes udgivet læs-let-bøger, opgavebøger, lydbøger, undervisningmateriale og meget andet i tilknytning til serien.

Læs mere om bøgerne bag filmen på Forlaget Boldens hjemmeside.

Danske stemmer:

Ida Kronborg: Anna Frederikke Heerulf Christiansen
Benja Schubert: Elias Meyer Jakobsen
Joe Wieland: Noor Nørgaard Albana
Mary Cornfield: Julie Steincke
Herbert Siegmann: Joen Højerslev
Willi: Max Hansen
Mortimer Morrison: Thomas Mørk
Ræven Rabbat: Allan Hyde
Skildpadden Henrietta: Pia Rosenbaum
Skaden Pinkie: Annika Aakjær

 • Vinder af publikumsprisen – German Film Awards
 • Vinder for bedste visuelle effekter – German Film Awards
 • Nomineret som bedste børnefilm – German Film Awards

Den danske presse

★★★★☆☆
“Det er umuligt ikke at komme til at knuselske filmen. Skolen med magiske dyr er en kærkommen efterårsfilm for de mindste og voksne, som trænger til et skud tilforladelig magi midt i den grå hverdag. Og så er den en grund til at dykke ned i bøgernes verden”
— Filmmagasinet Ekko
★★★★☆☆
“filmatiseringen af Margit Auers børnebøger er absolut efterårsferiens mest veloplagte film for børn”
— Moovy
“Fantasifuld og hjertevindende”
— Filmsiden.dk
★★★★☆☆
“Firbenede venner kommer til undsætning”
— Kulturen.nu

Detaljer

Udgives på


Downloads


Tekniske detaljer

 • Audio
  Dansk Dolby Digital 5.1
 • Format
  Widescreen 16×9
 • Katalog nr.
  AWE1010
 • EAN
  5709498020105
  DVD

Ekstramateriale

Trailer, Slideshow, Trailershow

Billeder fra filmen