Hvisken i støvet

Senegals officielle Oscar-bidrag!

I en lille landsby i det nordlige Senegal er kærligheden slået ned i Banel og Adama. Det unge par lever et liv i samhørighed, og hvis Banel fik lov at bestemme, ville de være fuldstændig uadskillelige. Men Adama står foran vigtige beslutninger: Hidtil har han standhaftigt nægtet at følge i sin ældre brors fodspor som leder af landsbyen, men da alvorlig tørke, sygdom og død rammer deres samfund, begynder Adama at tvivle. Er det i virkeligheden hans svigt, der forårsagede vanskelighederne? Tvivlen driver en kile ned mellem de unge elskende og bringer Banel endnu mere på kant med resten af ​​landsbyen. Kærligheden driver hende snart videre ud i vanvid og desperation.

Med inspiration fra både klassiske dramaer og senegalesisk folklore har spillefilmsdebutanten Ramata-Toulaye Sy skabt et romantisk, varmt og symboltungt drama, der når helt ind under huden på seeren.

Udover Guldpalmen var Hvisken i støvet i Cannes også nomineret til Det Gyldne Kamera, sådan som også førnævnte var seks år tidligere. Filmen er heller ikke gået upåagtet forbi en række øvrige prestigefyldte filmfestivaler rundt  om med nomineringer på Chicago International Film Festival (Golden Hugo, New Directors Competition), Denver International Film Festival (Krzysztof Kieslowski Award, Best Feature Film), Göteborg Film Festival (Dragon Award, International Competition), Jerusalem Film Festival (Award for International Cinema, Best Internationale Debut) og Munich Film Festival (CineVision Award, Best Film by an Emerging Director) foruden Marrakech International Film Festival (Golden Star, Best Feature Film) og Indie Memphis Film Festival (Best Narrative Feature).

På Melbourne International Film Festival modtog Ramata-Toulaye Sy i konkurrence med ti andre ‘Bright Horizons Award’ med juryens begrundelse: “Her er en film, der taler direkte til tiden med et filmisk sprog og landskab, der både udfordrer og konfronterer, mens den trækker dig ind i sin utrolige skønhed. En mystisk og stærk debutfilm fra en ung filmskaber med lyse horisonter.”

 • Nomineret til Guldpalmen – Cannes Film Festival 2023
 • Nomineret i kategorien “Golden Camera” – Cannes Film Festival 2023
Vises i
Grand Teatret, Øst for Paradis, Park Teatret i Frederikssund, Nicolai Biograf og Café i Kolding, Valby Kino, Helios-Teatret m.fl.

Detaljer

Udgives på


Medvirkende


Downloads


Tekniske detaljer

 • Audio
  Pulaar Dolby Digital 5.1
 • Format
  Widescreen 16×9

Undertekster

 • Katalog nr.
  AWE1059BIO

Billeder fra filmen