The Sweet East

Paradise Lost, Baby!

Efter sin Cannes-premiere i Quinzaine, Directors’ Fortnight-sektionen, invaderer ”THE SWEET EAST” i denne tid filmfestivaler rundt om i hele verden og støvsuger priser for sit unikke bud på en moderne fabel, en picaresk fortælling som en feberdrøm om Lillians eventyr på sin usædvanlige High school-udflugt fra ’uskyldens’ South Carolina til ’smeltediglen’ Washington D.C. og videre, hvor alt det, der ikke kan ske, netop er præcis, hvad der faktisk sker. Et mix, der allerede er kaldt 2023’s svar på ”Alice i Eventyrland” dumpet ned i et mareridt af kafkaske dimensioner sat på spidsen i en karikeret og politiseret, trumpsk verden, hvor alt og intet på én og samme tid er akkurat, hvad man forestiller sig og samtidig forekommer helt usandsynligt. Hvor alt og intet giver mening.

For instruktionen står Sean Price Williams, som hidtil er kendt som skuespiller og i særdeleshed dedikeret fotograf, der fik sit gennembrud med Benny og John Safdie’s ”Heaven Knows What” i 2014. I 2020 vandt han priser for bedste fotografering af kortfilmene ”Let’s Get Lost” og ”The Follower”.

 • Nomineret til adskillige priser på internationale festivaler verden over.
Vises i
Grand Teatret, Øst for Paradis, Park Teatret i Frederikssund, Vester Vov Vov, Empire Bio, Valby Kino, Biffen Nordkraft, Nicolai Biograf og Café i Kolding, Albertslund Biograferne, Cinema 4 i Skive, Kulturbiografen Frysehuset, Bio Møn m.fl.

Den danske presse

★★★★★☆
“The Sweet East er en spændende cocktail blandet af lige dele David Lynch og Sean Baker, men samtidig også en ny, enestående amerikansk stemme. Det er en oplevelse for sig.”
— Ordet – Tidsskrift for film og medier
★★★★★☆
“Eurodance og groteske blodbad kolliderer i højtflyvende satire.”
— Moovy
♥♥♥♥♡♡
— Politiken
★★★★☆☆
“Med et bombardement af sind og sanser udvikler en udflugt med skoleklassen sig til et morsomt og tankevækkende portræt af en splittet nation.”
— Filmmagasinet Ekko
★★★★☆☆
“En picaresk historie, fortalt på en finurlig og morsom måde.”
— Kulturinformation.org
★★★★☆☆
“Har noget på hjerte.”
— Filmsiden.dk
★★★★☆☆
“En charmerende og surrealistisk rejse.”
— Kulturbunkeren
★★★★☆☆
“Som en moderne udgave af ’Alice i Eventyrland’ er den ambitiøse og smukke amerikanske film fængende, takket være en formidabel Talia Ryder i hovedrollen.”
— Vi Elsker Serier
“Talia Ryder er et de største skuespiltalenter lige nu.”
— Soundvenue
“Der er en charmerende nervøs energi og rastløshed over filmfotografen Sean Price Williams’ instruktørdebut, The Sweet East, som minder mig om 1980’ernes og 1990’ernes uafhængigt producerede film og instruktører som Jim Jarmusch, Gus Van Sant og Richard Linklater. Og det er bestemt ment som en ros.”
— Information
“Williams har skabt en road movie, som er så anderledes, så meget sin egen, at man gang på gang overraskes og betages derved.”
— Le Monde diplomatique

Detaljer

 • Instruktør
 • Originaltitel
  The Sweet East
 • Premieredato
  20. juni, 2024
 • Alder
  11 år
 • Spilletid
  104 minutter
 • Produktionsår
 • Produktionslande
 • Genrer

Udgives på


Medvirkende


Downloads


Tekniske detaljer

 • Audio
  Engelsk Dolby Digital 5.1
 • Format
  Widescreen 16×9

Undertekster

 • Katalog nr.
  AWE1044BIO

Billeder fra filmen