Åndeløs

Filmen vises i samarbejde med Det Danske Filminstitut

Dette mesterværk fra “den nye franske bølge” markerede starten på Jean-Luc Godards karriere. Stilren og sexet – À bout de souffle er indbegrebet af filmisk coolness. Filmen, der rystede godt op i filmverdenen, da den kom i 1960, har gjort et varigt indtryk i filmhistorien og inspireret flere af nutidens største filmskabere.

Livsnyderen, rebellen og småsvindleren Michel Poiccard flygter til Paris efter at have stjålet en bil og skudt en politibetjent. Her skjuler han sig i en lejlighed hos Patricia, en smuk, ung amerikansk studine, han har mødt på sin flugt. De gemmer sig for politiet og fordriver tiden med sex og med at stjæle biler til finansieringen af deres fælles flugt til Italien. I takt med at politiets net strammes, vokser Michels desperation og fandenivoldskhed. Patricia sættes i forhør og må vælge.

Cigaretter, hat, solbriller og målrettet ukonventionel – Jean-Paul Belmondo som Michel Poiccard er et sandt filmikon. Med modspil fra den blændende Jean Seberg ryger han sig gennem en serie af sexede replikker med et frækt, jazzet soundtrack i byernes by.

Vises i
Cinemateket i København

Detaljer

Udgives på


Medvirkende


Tekniske detaljer

  • Audio
    Fransk Dolby Digital 2.0
  • Format
    Sort/Hvid OAR

Undertekster

  • Katalog nr.
    AWE0961BIO